Privé / Uitkoopgage

Privé / Uitkoopgage

Privé gage & Uitkoop gage:
Wanneer moet/mag er privé gage gerekend worden en wanneer uitkoop gage?

Privé gage:
Het woord zegt het eigenlijk al zelf. Als uw feest geeft ter ere van een persoonlijke gelegenheid (bruiloft, verjaardag etc.) en u dit zelf betaald mag u het privé gage hanteren.

Uitkoopgage:
Alle feesten/evenementen die niet in een persoonlijke sfeer worden gegeven. Met name dus bedrijfsfeesten maar ook feesten die gegeven worden door b.v. verenigingen. U bent op dat moment de opdrachtgever van een artiest, moet over de gage van de artiest loonbelasting (en meestal ook premies werknemersverzekeringen) afdragen. Naast een aantal specifieke zaken voor artiesten gelden voor de opdrachtgevers van artiesten de gewone verplichtingen die iedere werkgever op zich neemt bij het in dienst nemen van werknemers. Dit betekent onder andere: het aanleggen van een salarisadministratie, het controleren van de identiteit van de artiest, aan- en afmelden van de artiest bij de uitvoeringsinstelling en het verstrekken van een jaaropgave.

Kortom veel werk waar u eigenlijk niet op zit te wachten, vandaar het uitkoop gage. Bij een uitkoopgage worden al dit soort zaken voor u geregeld vandaar dus ook het prijs verschil ten opzichte van een privé gage.